Positiviteit is cruciaal

Ik kreeg de vraag of het een eenzaam bestaan was toen ik zelf begon te groeien. En ja dat kan ik enkel bevestigen. ik werd uitgesloten door mijn doelgroep/achtergrond en ook door alle anderen…
Dit is wat iemand zei over mij die ik reeds 20 jaar ken. We werkten ooit samen bij Kind & Gezin en gaven er ook samen ons ontslag. Het is zo mooi verwoord en het was de eenzaamheid waard want kijk waar ik vandaag sta 

Ingrid, Jij hoeft je tegenover niemand te verantwoorden, de mensen die jou graag zien weten hoe hard jij gezwoegd hebt en nooit opgegeven hebt en Altijd voor alles hebt moeten vechten! Zij hebben terecht heel veel respect voor wie jij bent. En dat heb jij aan jezelf te danken. Ik denk dat die mensen met hun kritiek, die kracht die jij bezit niet hebben maar er stilletjes wel heel erg op hopen. Het is dan makkelijker om te kritiek te uiten dan toe te geven dat ze die kracht bij zichzelf niet vinden. (Waar niks mis mee is, maar wel schaamte brengt) Dat is heel jammer maar, dat zegt iets over henzelf! Niet over jou! Je kan luisteren naar die kritiek en jezelf afvragen of die terecht is, dat doe jij! Zo nodig zal jij jezelf daar vragen over stellen! Jij bent niet verlegen of beschaamd om iemand toe te geven dat kritiek terecht is.. integendeel, je ontvangt het in dat geval als een geschenk! Als deze kritiek niet terecht is laat die jou dan niet aan jezelf doen twijfelen zodat je de behoefte voelt om jezelf te verdedigen, voel je dit toch??? Omarm dan dat gevoel want precies op dat moment word jij opnieuw herinnerd aan de weg die jij bent gegaan en dat is een van de dingen die jou mooi maakt! Jij weet en blijft weten dat niets vanzelfsprekend is en of word!  dikke x

Er zijn nog steeds mensen die me benijden maar dit heeft niet echt iets met mezelf te maken. Binnen teams heerst er maar al te vaak jaloezie en haat, zeker daar waar veel vrouwen werken. Ik leerde uiteindelijk dat hoe anderen me behandelen vaak met hen persoonlijk te maken heeft en niet zozeer met de persoon die ik ben. Ik kan me slachtoffer voelen van anderen hun gedrag of me er boven zetten.
Positief denken is noodzakelijk om vooruit te komen en zeker als je verandering wil 

Mijn kracht zit in het benoemen van moeilijkheden zonder de positiviteit te verliezen. Ik leerde in elke situatie iets positiefs terug vinden. Het kost oefening maar eens je het machtig bent kan je lachen om dikke miserie. Het maakt het verdriet dragelijk en het geeft voldoening. Humor is zo mooi om de dingen te relativeren 🙂

Auteur: Ingrid Wackenier

Je kan ons ook volgen op Facebook https://www.facebook.com/deanderekantvanhetverhaal/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *