Laten we samen zorgen voor meer kansen voor onze kinderen.

Door veel bewuster te stemmen en het beleid erop te wijzen hoe belangrijk budgetten zijn voor de kwetsbaarsten onder ons; door onze jeugd effectief kansen te geven.
Want het kost onze economie veel meer zoals we nu al 40 jaar bezig zijn, in cirkels draaien en blind blijven. Omdat het makkelijker is te oordelen dan op te komen voor deze doelgroep. Weet dat het systeem bijdraagt dat zoveel mensen niet meer kunnen functioneren zodra ze volwassen zijn; ook zij waren ooit kinderen.
Dat dit ons veel meer geld kost dan wanneer we zouden hervormen en doen wat moet voor deze kinderen.
Waarin jeugdrechters beslissingen nemen in functie van het welzijn van deze kinderen en zich niet verschuilen achter ouders die conflicten gebruiken om te verdoezelen wat onrecht hun kinderen ondergaan. En waar er ook mag gezegd worden dat niet Alle ouders goede intenties hebben en verandering willen… Helaas. Waarin onderwijzers niet langer met de rug tegen de muur staan en schrijnende situaties worden opgevolgd en waar niet langer klachten naast zich neergelegd worden.
Ik hoop dat mijn boek iedereen doet begrijpen hoe cruciaal dit is. Het is noodzakelijk dat ouders ondersteund worden om deze tragedies voor de toekomst te vermijden en in te grijpen daar waar het nodig is. Als Hulpverleners beter worden opgeleid en dossiers worden opgevolgd en parketten sneller reageren wanneer er een melding binnenkomt. Waarin het systeem zichzelf in vraag gaat stellen en men steeds opnieuw beslist vanuit de zorg voor onze jeugd. Het zou niet slecht zijn indien er een mentaliteitsverandering komt voor iedereen.
hop naar verandering voor elkeenĀ 

Je kan het boek ook bij de standaard bestellen wat net iets goedkoper is.
Liefs Ingrid(je)

https://www.youtube.com/watch?v=Zi0RpNSELas&feature=youtu.be

Auteur: Ingrid Wackenier

Je kan ons ook volgen op Facebook https://www.facebook.com/deanderekantvanhetverhaal/

2 gedachten over “Laten we samen zorgen voor meer kansen voor onze kinderen.”

  1. Dankjewel Patricia,

   Ik hoop dat het boek je niet enkel heeft geraakt, ook dat je iets aan de inhoud hebt gehad
   hoe het is voor kinderen om in zulke omstandigheden op te groeien:)

   Lieve warme groet,
   Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *