Mijn pleegfamilie

Een bericht van m’n pleegfamilie ‘Heidi’ in het boek. De zus van m’n pleegmama. Van alle berichten raakt dit het meest omdat deze mensen voortdurend werden geconfronteerd met de ellende die ons overkwam en er alles aan gedaan hebben om ons een fijne jeugd te geven. Het is dankzij hen dat ik dit alles kan verwezenlijken en enkel zij beseffen echt wat zulke trauma’s teweeg hebben gebracht. Ze kennen ons het best van allemaal 

Ik ben de krant vergeten te kopen (sorry sorry) en op Facebook (waar ik meestal alleen passief zit) waren de letters te klein om te lezen. Vanavond heb ik met je pleegmama afgesproken, ik zal bij haar het artikel lezen.
Ik las ondertussen wel je ontgoocheling over hoe het uiteindelijk werd gebracht door de journaliste… dat is heel frustrerend! Ik vrees wel dat dit de manier is waarop de pers werkt…
Maar hoe dan ook heeft je verhaal aandacht gekregen, een artikel van 1 blad is toch nog veel!! En de verkoop van je boek stijgt. Je spreekt zelfs al van een 2° druk! En dan volgt later nog de tentoonstelling…
Ik veronderstel wel dat het voor jou een moeilijke periode is omdat al die pijnlijke herinneringen weer boven worden gehaald. Misschien helpt dit ook bij het verwerken? Of is het een overdosis?

Ik denk niet dat ik je ooit geschreven of verteld heb wat jouw boek met mij heeft gedaan. Misschien heb ik dat wel gedaan maar dan ben ik het al vergeten (de leeftijd weet je wel, er komen gaten in mijn kaas : )). In de eerste plaats heeft het me diep geraakt, niet zozeer door de inhoud want van de meeste dingen was ik op de hoogte omdat je ze me zelf verteld hebt. Maar ik heb je ook als kind gekend, ik wist toen ook al dat je in de hel leefde. Ik herinner me gelukkig ook de lichtjes in je kleinemeisjesogen als je bij je pleegmama was of bij ons thuis. Dan kon je even op adem komen.
Ik vond het een schitterend idee om de wereld op de hoogte te brengen van wat je allemaal hebt meegemaakt in je jeugd, de meeste mensen weten niet dat er zulke dingen gebeurd zijn en nog steeds gebeuren met kinderen. Het is ook wel bijzonder moedig dat je dat deed.

Ik deed m’n pleegmama een concert cadeau
Nummers die alles zeggen over wat ze voor mij betekend heeft.
https://youtu.be/Yfwlj0gba_k
https://youtu.be/2RMUrk4UVdE

Auteur: Ingrid Wackenier

Je kan ons ook volgen op Facebook https://www.facebook.com/deanderekantvanhetverhaal/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *